Teknisk SEO: Hvad er det?

Teknisk SEO referere til de ting som ligger bag din hjemmeside og som er med til at definerer hvor godt din hjemmeside klare sig på Google søgeresultater (SERP). Sammen med On-Page SEO er der en lang række ting, som er med til at definere din hjemmesides ranking.

Hvad er teknisk SEO eller Off Page SEO? ​

What's all about!

Teknisk SEO

Men teknisk SEO er selvfølgelig ikke så enkelt som forklaringen ovenover.

Teknisk SEO dækker over en lang række tekniske ting, som påvirker din hjemmeside. Det kan være, at dine links er blevet udskiftet, uden der er lavet en omdirigering (i fagtermer kaldet en redirect). Hvis dette sker, så oplever din hjemmeside det man kalder en .404 side (altså en død hjemmeside). Vi har tidligere skrevet et indlæg om hvordan du bla. fikser dine døde links.

Det kan modsat også være, at du har lavet mange redirects og dermed sender dine brugere i det der hedder en redirect chain. Altså en lang kæde af omdirigeringer. Det gør, at dine besøgende kommer langsommer frem til målet og dermed får en dårligere bruger oplevelse. Samtidig så kan det minimere det antal af sider, som Google Bot crawler når den gennemgår din hjemmeside.

1. De mest almindelige tekniske fejl

Som med alt andet, så er der naturligvis nogle ting som oftere sker end andre og det gør sig også gældende under begrebet teknisk SEO. Her er en liste af nogle af de mest almindelige fejl, man kan opleve på sin hjemmeside:

  • HTTP/HTTPS – Er din hjemmeside sikker?
  • Struktur – Hvordan er din hjemmeside sat op og er den nem at navigere på?
  • Mobilvenlighed – Kan din hjemmesides nemt ses og bruges fra en mobil?
  • Duplicated content – Er der meget ens indhold på din hjemmeside?
  • Link fejl – Virker alle dine links eller er nogle af dem døde?
  • Canonical fejl – Ved du hvordan du bruger canonical tags korrekt?
  • Schema fejl – Strukturere du din data korrekt på din hjemmeside?
  • Simpel kode fejl – Fejler din HTML eller dine scripts?
  • Hastighed – Er din hjemmeside hurtig nok?

Selvom dette nok er nogle af de mest almindelige udfordringer for mange hjemmesider, så er det absolut ikke de eneste fejl og mangler som findes. Dog er det meget individuelt fra side til side, hvilke eller hvor mange fejl man kan opleve.

2. Tag temperaturen på din hjemmeside og find ud af hvordan den klare sig

Selvom det kan være svært at overskue alle disse begreber og endnu mere, hvordan du så fikser det, så er det faktisk i dag ret let af få en oversigt over hvordan det ser ud med din hjemmeside og det tekniske SEO. Der findes nemlig i dag en lang række online tools, som kan scanne din hjemmeside og give dig et overblik over om du oplever nogle af ovenstående eller andre fejl.

Hvis du i forvejen går lidt op i SEO, så har du højst sandsynligt tilknyttet din side til Google Search Console og dermed kan du kvit og frit bruge Ahrefs gratis analyse tool, som crawler din hjemmeside og scanner den for fejl og mangler.

Her får du en let og overskuelig liste over hvad du præcist skal gøre, så din hjemmeside får bedre teknisk SEO, men faktisk også On Page SEO. Ikke nok med at du får en komplet liste, så får du faktisk over en rating fra 0-100, så kan få et nogenlunde overblik over hvordan det generelt ser ud for din hjemmeside.

Får din hjemmeside f.eks. en score på 5, så står det meget skidt til, men får den derimod en score på 95, så klare du den faktisk ret så godt. Det ultimative er selvfølgelig at få en score på 100, da det betyder at din hjemmeside ikke rigtigt oplever nogle nævneværdige fejl og mangler.

3. Er teknisk SEO og On-page SEO det samme?

I SEO verdenen arbejder man primært med 3-4 begreber: On-page SEO, Teknisk SEO, Linkbuilding og Content Marketing. Selvom mange af tingene overlapper hinanden og godt ville kunne ryge i samme kategori, så inddeler man det på denne måde, så det er nemmere både at forstå og arbejde konkret med.

F.eks. så kan teknisk SEO og On-page SEO godt ryge i samme kategori, da mange af tingene overlapper hinanden, men man deler det alligevel op, så det er nemmere at arbejde med og dermed også nemmere at gøre noget ved.

Snakker man f.eks. om, at man har en dårlig On-page optimering, så betyder det nødvendigvis ikke, at din side lider af en af fejlene fra ovenstående liste, men måske har man delt sine overskrifter ind i forkerte H-tags og dermed kan Google ikke finde ud af, hvad der er vigtigst og måske får Google ovenikøbet svært ved, at finde den røde tråd på din hjemmeside.   Men hvis du f.eks. har et dødt link, så er det en del af din On-page SEO, da man kan sige at linket er på din side og synlig, men er alligevel er en teknisk del.

Derfor skal man holde tungen lige i munden, når man begynder at arbejde med SEO eller prøver at sætte sig ind i de forskellige begreber. Vi har desuden skrevet en 360 graders guide til hvad SEO er, som klæder dig godt på, hvis du selv vil til at arbejde med SEO eller blot forstå hvad det hele lige præcist er.

Lad os tale om dit projekt!

Indtast dine oplysninger og så vender vi tilbage indenfor 24 timer

Når du trykker send, acceptere du vores privatlivsvilkår